TKL-Kalendern

Företagsevenemang

<< Maj 2016 >>
mtotfls
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

TKL på Facebook

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet har delat Sofie Buchts inlägg.

"You do the math" är en grupp studenter som hjälper varandra med Matteproblem. De träffas i "Korsningen", som ligger i Deltahuset mitt emot Teknikens Hus, Korsningen ligger en trappa upp och längst in till vänster. Perfekt för er som ska rädda Matte 4!
De träffas ikväll 16.30-18.30.
... See MoreSee Less

Dags att ta tag i kursen nu då kanske!? 16:30-18:30 i Delta, idag!

13 hours ago

View on Facebook

För första gången i världen kommer en E85 anpassad personbil att testköras på en blandning av bensin och svensktillverkad förnybar metanol. Metanolen är tillverkad av skogsrester vid Luleå tekniska universitets pilotanläggning. Sträckan som ska testköras är Luleå- Stockholm. Experimentresan kommer att kunna följas i realtid i sociala medier. Bakom ratten på metanolbilen sitter energiprofessor Rikard Gebart.

I dag onsdag 4 maj 11:00 på Regnbågsallén utanför B-huset kommer Rikard Gebart, professor i energiteknik och Fredrik Granlund, forskare i energiteknik att visa upp bilen och berätta om den, media är på plats.

– Jag kan inte garantera att vi kommer att klara hela sträckan Luleå-Stockholm, men jag har en stor förhoppning om det. Det skulle i så fall innebära att Sverige har en god möjlighet att ta en expressfil mot ett svenskt fossilfritt transportsystem eftersom det redan idag finns omkring 250 000 E85-bilar som rullar på svenska vägar. Tekniken att ta fram metanolen från svenska skogsrester, den behärskar vi vid Luleå tekniska universitet efter att ha testat det i vår pilotanläggning under mer än 10 000 timmar, säger Rikard Gebart, professor i energiteknik vid Luleå tekniska universitet.
... See MoreSee Less

18 hours ago

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet med Stina Holmbom och 3 andra.

Grattis till vinnarna av Innovationsveckans casetävling: Alexandra Harr, Andreas Harding, Sana Gasim och Stina Holmbom!

Årets uppgift var att ta fram ett förslag på vad Bodens kommun kan göra med grönområdet Kvarnängen. Förslaget skulle bidra till ett hållbart samhälle och skulle passa alla. Studenterna hade 4 dagar på sig att arbeta fram ett förslag. Ett av förslagen stod dock ut lite mer än de andra.

Motivering från Boden kommuns jury:
Förlaget bidrar på ett nytänkande sätt till ett hållbart samhälle genom upplägget med en digital parkplattform med fritt Wifi där medborgarna själva kan vara medskapare av aktiviteter, skötsel och miljötänk. Förslaget inkluderar flera olika målgrupper, årstider och vågar sig ut i vattnet. Resultatet är en flexibel central park med fokus på miljötänk, behovsanpassat underhåll, framtid och medborgardialog.

Priset dessa duktiga studenter har vunnit är en hotellnatt på Tree Hotel i Harads.
... See MoreSee Less

6 days ago

View on Facebook

LARV-logotyp

Flag_of_the_United_Kingdom

TKL Veckomejl

Samarbetspartners

LKAB
Unionen
Sveriges Ingenjörer
Skanska

Sponsorer

Fello
Podio