Engagera sig ideellt gör väldigt många studenter inom allt från styrelsearbete till festfixande. Att driva riktiga projekt utanför en klassrumssimulation och annat arbete utanför studierna är väldigt givande för både en personliga och professionella utvecklingen. Teknologkåren är en stor organisation där du som student kan engagera dig i många olika typer av roller. Allt från utbildningsfrågor, din studiemiljö och lärande, till olika sociala tillställningar, för både arbetsmarknadskontakter och socialt umgänge. En stor spridning av engagemang där du både lär känna nya studenter och människor i näringslivet samtidigt som du får erfarenhet inför framtiden.

Vart kan jag engagera mig?

Surfa in på vår jobbportal där vi förutom att lägga upp både potentiella exjobb och sommarjobb även lägger upp vilka grupper som söker engagerade!

Veckans engagerade

 • Veckans engagerade v.14

  Julia Bahri, Vice Ordförande Datasektionen

  IMG_20160405_091849

  Lite kort om dig själv

  Mitt namn är Julia, jag är en inbiten södermalmsbrud som flyttade upp till fina Luleå för att läsa Civilingenjör Rymdteknik. Läser mitt andra år på programmet, men mitt tredje år på universitetet då jag först läste ett tekniskt basår. Just nu sitter jag som vice ordförande i styrelsen 15/16 för datasektionen.

  Vad går ditt uppdrag ut på?

  Vice ordförande i datasektionen jobbar mycket inåt i sektionen. Det handlar bl.a. om att jobba kontinuerligt med våra nyuppstartade programföreningar, finnas som stöd för kårfullmäktige ledamöterna, se till att sektionens stadgar och reglementen är korrekta och uppdaterade och att vara ordförande till hands.

  Varför valde du att engagera dig i detta?

  Efter att ha jobbat ideellt på Stuk och i PrEvent (Pr- och arbetsmarknadsutskottet i Teknologkåren Centralt) kände jag att jag ville fokusera mer på min egen sektion och fördjupa mig i det arbetet. Vice Ordförande lockade mig med dess variation i arbetsuppgifter.

  Största utmaningen hittills?

  Oavsett hur mycket tid och energi man lägger ned kommer det alltid finnas folk som tycker man göra fel eller inte tillräckligt. Att verkligen påminna en själv att lyssna på sin magkänsla och intuition gällande genomförande och beslut har varit en lärorik utmaning.

  Övrigt du vill hälsa?

  Kom ihåg att peppa alla era vänner att skaffa kårmedlemskap. Det innebär så mycket mer än endast de synliga förmånerna och rabatterna. Kåren och sektionerna jobbar stenhårt för att pusha skolan till att hålla utbildningen i högsta klass och lokalerna så trivsamma som möjligt.

 • Veckans engagerade v.11

  André Medin, Utbildningsbevakningssamordnare Maskinsektionen

  7ba0ed39-6665-4d27-87de-81fd2cb224b1

  Hej,

  Jag heter André Medin och är 20 somrar. Min hemort är gurkstaden där vi gillar att bygga robotar som jag planerar att kunna bygga sen. De är fräna.
  Jag sitter i Maskinteknologsektionens styrelse, där min uppgift är att samordna och utveckla de olika   utbildningarna under sektionen. Posten heter utbildningsbevakningssamordnare, i folkmun kallad UBS.

  Jag är väldigt intresserad av organisationer och hur de fungerar i praktiken. Att engagera mig i sektionen var ett utmärkt tillfälle att prova på detta, och eftersom jag redan satt med som programrådsrepresentant var det ett naturligt steg för mig att ansöka till UBS-positionen.
  Till sist vill jag hälsa och tacka alla de som jag har fått möjlighet att utvecklas tillsammans med hittills under detta år, nu gör vi nästa år ännu bättre!
 • Veckans engagerade v.5

  Hampus Hugosson, Ordförande Geosektionensstyrelse 

  10930909_10152978775867357_4300833660284807512_n

  Lite kort om dig själv?
  Mitt namn är Hampus Hugoson. Jag är 23 år och kommer från staden Trollhättan (RIP Saab). Några dagar innan jag fyllde 19 så flyttade jag till Luleå för att läsa på LTU till civilingenjör inom arkitektur där jag nu går mitt femte år. Under mina år har jag ständigt varit engagerad på flera håll. Några exempel är Bunkern, STUK, Lulespexet och nolleperioden. Men det jag ska skriva om idag är om min roll om ordförande i Geostyret.

  Vad gör man som Ordförande i geosektionen?

  Den officiella beskrivningen jag fick att man skulle göra om sektionsordförande var ungefär ”leda styrelsearbetet, se till att alla gör det de ska och trivs, representera sektionen”. Detta har stämt relativt bra men något ingen nämnde för mig var alla möten. Till att börja så har vi minst två möten i veckan bara med själva styret. Sen är det möten med ordfrad (ordföranderådet för TKL:s sektionsordföranden samt ordförande för själva TKL), geordfrad (ordföranderåd för geosektionens olika grupper), ledningsgruppsmöten (tillsammans med SBN) och så ska ordförande rapportera på KF, gå på sektionsmöten och gärna delta vid några av de andra föreningarnas möten där jag mer eller mindre varje vecka lyckats vara med hos Bunkern på deras möten av naturliga själ då jag är engagerad även där.

  Sen gör man även massa massa roliga saker. Vi anordnar lite event tillsammans i styret (samla in pengar till bröstcancerfonden, sektionsmiddagen) men även saker tillsammans med våra grupper i Geo (Projekt G, Hallovin, sektiondagen). Detta är dock inget som är för just min post utan är det outtalade styrelsearbete som mer eller mindre hela styret gör tillsammans.

  Vad är det roligaste med att jobba med det du gör?

  Ungefär det jag skrev precis här ovan. Att få jobba tillsammans med mitt fantastiska styre och alla engagerade inom Geosektionen. Att se så många personer jobba tillsammans för att kunna bidra till en så bra studietid som möjligt för andra studenter skapar minst sagt värme i en gammal mans hjärta.

  Största utmaningen hittills?
  Det är nog den som pågår just nu. Innan jul lyckades vi inte tillsätta ett fullständigt nytt styre så nu är det massa poster som står som vakanta. Skulle själv egentligen ha avgått men då styrelsen måste ha minst fem medlemmar för att anses som behöriga på styrelsemötena valde jag och vår arbetsmarknadskontakt Albin att sitta kvar tills tillräckligt många valts in. Det jag inte visste då var att kassörens roll skulle falla på mig. Sen har jag mer eller mindre även tagit på mig rollen som sekreterare då min tanke är att vår nya vice, Oscar, ska få lära sig lite hur man håller i möten och så vidare för att vara till större hjälp för nästa ordförande. Men alla möten har jag kvar och dessutom lägger vi ner mer eller mindre all tid och energi på att hjälpa valberedningen så mycket det bara går.

  Övrigt du vill hälsa?

  Även om det kan verka jobbigt ibland så skulle jag verkligen vilja rekommendera alla att engagera sig i något på skolan. Oftast får man kunskaper som inte går att läsa sig till i en bok utan endast kan fås genom erfarenhet. Att sitta med i en styrelse är extremt nyttigt på flera sätt och antagligen ovärderligt om en chefsposition låter lockande efter studietiden. Sen att samarbeta med flera olika aktörer är extremt nyttigt och för varje engagemang lär jag mig något nytt om mig själv. Och jag har ändå gjort mycket så tro mig när jag säger att det finns mycket att hämta från att vara engagerad. Kom igen, det blir kul.

 • Veckans engagerade v.50

  Albin Brette, arbetsmarknadskontakt geosektionens styrelse 2015!

  IMG_20151205_160312-3

  Lite kort om dig själv?

  Albin Brette heter jag och läser 3e året på Väg- och Vattenbyggnad. Innan jag flyttade från min hemstad Stockholm jobbade jag ett par år som hus och VVS- konstruktör. Just nu är jag engagerad i Geosektionen där jag sitter som arbetsmarknadskontakt.

  Vad gör man som arbetsmarknadskontakt?
  Som arbetsmarknadskontakt representerar jag min sektion emot näringslivet. Jag ser till så att företag får möjlighet att komma i kontakt med våra studenter och vice versa. I praktiken kan detta innebära: lunch och kvällsföreläsningar, studiebesök hos företag, information om arbetsmöjligheter på företag mm.
  Vad har varit den största utmaningen?
  Att anpassa sig för olika företag och organisationers behov. Alla företag vill ha ett skäddarsytt paket med vad som ska ingå och vad det ska kosta. Tyvärr har vi inte tillräckligt med resurser för att anpassa oss på så sätt, istället har jag under året sätt till att vi i Geo har färdiga paket som vi kan erbjuda våra samarbetspartners där de enkelt kan välja just det som passar dem bäst.
  Vad har du fått/får du ut av att engagera dig?
  Som engagerad i Geosektionen har jag träffat hur mycket trevligt folk som helst, både inom och utanför skolan. Inom skolan har jag ständig kontakt med TKL samt D, I och M sektionen där vi samarbetar för att hitta på och förbereda nya roliga och intressanta event för alla studenter på skolan.
  Vi har även kontakt med våra vänner i Stockholm, Göteborg och Lund. Nästa helg åker vi t.ex. ner till V-sektionen i Lund för att utbyta erfarenheter och ha trevligt tillsammans.
  Övrigt du vill hälsa?
  Just nu är jag i farten att tillsätta en arbetsmarknadsgrupp, om du är intresserad av att vara med i den eller vill veta mer om vad det innebär att vara engagerad samt sitta med i en sektionsstyrelse är det bara att höra av sig till mig på facebook eller på arbm@geosektionen.se
 • Veckans engagerade v.49

  Sofi Eriksson, Projektledare för M-Jet 2015.

  DSC01308-3

  Lite kort om dig själv?
  Jag heter Sofi Eriksson och läser mitt 4:e år på maskin. Innan jag började studera spenderade jag 3 år utomlands och arbetade, sedan fick jag ett ryck och flyttade hem till Luleå. För ett år sedan fick jag rollen som projektledare för M-JET och denna roll är det nu dags att ge över till nästa.

  Vad gör man som Projektledare för M-jet
  Som projektledare för M-JET har jag huvudsakligen arbetat med att styra upp arbetet så att alla 22 engagerade arbetade tillsammans och försökt hålla koll så att alla jobbar åt rätt håll.

  Vad är det roligaste med att jobba med det du gör?
  Det som har varit roligast med arbetet är att lära känna super härliga människor och känna att jag kan lita fullt på att de gör det de är ombedda att göra. Jag har aldrig behövt ha hundra procent koll på alla hela tiden utan bara behövt ha en helhets bild över läget.

  Vad var de största motgångarna?
  Den största motgången som jag och främst min projektgrupp har haft är att vi ibland inte har vetat om eller helt missat vem/när/hur man ska kontakta en del människor under tidens gång, men detta är något vi har försökt ändå på genom att sammanställa all viktig information i ett dokument. Men min egen största motgång var att jag från början inte visste hur jag ville arbeta som projektledare utan hittade min väg under arbetets gång, men eftersom alla som jag arbetade med i M-JET var väldigt mottagliga för mina idéer var det lätt att ändra och styra upp strukturen på arbetet till det bättre.

  Vad har du fått/får du ut av att engagera dig?
  Förutom att jag har lärt känna både mig själv mycket bättre och även flera andra här på universitetet känner jag mig mycket mer redo för liknade roller i yrkeslivet, vilket är en roll jag gärna har senare.

 • Veckans engagerade v.48

  Linda Nilsson, Överphösare 2014!
  10614192_10202276371576453_4985780884788988985_n

  Lite kort om dig själv?

  Jag heter Linda Nilsson och läser Civilingenjör Arkitektur sista året. Jag kommer från Borlänge i Dalarna och var engagerad som ÖPH med eventansvar i Nolleperiodsgruppen 2014.
  Vad gör man som ÖPH?
  Som ÖPH jobbar man tätt tillsammans med sin Adel inom sitt gemensamma ansvarsområde och med sina motsvarigheter från LS under resterande del av hösten, hela våren och i slutet av sommaren innan nolleperioden startar. Jag och min Adel bestämde att vi ville få vara lediga under sommarledigheten och det lyckades vi hålla riktigt bra.
  En ÖPH med eventansvar jobbar med att utvärdera alla event från föregående år så att man på så sätt vet åt vilket håll eventen ska utvecklas eller om det rent av ska bytas ut till något nytt. Att schemalägga nolleperioden för de nya studenterna är också något som tillhör eventansvaret. Vi på eventansvar jobbar hela tiden tillsammans med övriga medlemmar i projektgruppen och med ansvariga från skolan för att skapa en så bra nolleperiod som möjligt. Under själva nolleperioden ser vi till att alla event flyter på som de ska och finns det fritid så är vi ute bland studenterna och rollspelar.
  Vad är det roligaste med att jobba med det du gör?
  Det roligaste med projektet var belöningen i slutet, att få rollspela under nolleperioden. Det var mycket roligare än vad jag hade kunnat tro och det gav mig många roliga minnen.
  Vad har du fått/får du ut av att engagera dig?
  Det jag fick ut mest av att vara ÖPH är det personlighetstest som alla får göra. Det gav mig en bättre förståelse för hur både min personlighet fungerar och andra personligheter vilket kan göra många situationer mycket enklare.
  Övrigt du vill hälsa?
  Om du tyckte att det var riktigt kul att vara med på nolleperioden som ny student och som phösare och gillar att bjuda på dig själv och arbeta tillsammans med andra människor – sök sök sök!!! Jag har engagerat mig i många olika saker här på LTU men att vara ÖPH är det roligaste jag har gjort. Det ger inte bara en massa bra erfarenhet utan också en massa roliga minnen och nya vänner.
 • Veckans engagerade v.47

  Lina Lindmark, rekryteringsansvarig LARV16!

  Foto: Marcus Ekman www.marcusekman.com

  Foto: Marcus Ekman www.marcusekman.com

   

  Lite kort om dig själv:

  Jag heter Lina Lindmark och läser tredje året på Psykologiprogrammet. Jag är från Skellefteå och sitter med i projektgruppen som rekryteringsansvarig för LARV 2016.

  Vad gör man som rekryteringsansvarig?

  Som engagerad i LARV hjälper man till att skapa en mötesplats för studenter och företagsrepresentanter.

  Vad är det roligaste med att jobba med detta?

  Det roligaste med att vara med i projektgruppen för LARV är att möta många nya människor, lära sig nya saker och utvecklas som person.

  Vad har du fått/får du ut av att engagera dig?

  Jag har fått ut en merit på cv:et men det bästa är att jag har lärt känna många nya kontakter och utvecklats som människa.

  Övrigt du vill hälsa?

  Ja, LARV rekryterar fortfarande funktionärer till LARV 16! Jättebra tillfälle att få lite one on one tid med framtida arbetsgivare inför exjobb eller sommarjobb. Gå in på larv.org för mer information och för att ansöka.

 •