Presidieenheten

Kårordförande (KO) – Arvoderad

Vad innebär rollen?

Som Kårordförande (KO) är det du som är högst ansvarig för Teknologkårens dagliga verksamhet. Det betyder att du jobbar mycket med den interna organisationen. Du leder ordföranderådet som består av sektionernas ordförande och stöttar dem i deras arbete. Förutom det interna arbetet sker mycket arbete mot universitetet och då främst gentemot rektor. Arbetet innefattar mycket lobbyverksamhet och påverkansarbete gentemot rektor och universitetet, men även mot kommunen och landstinget. Man sitter med i många övergripande råd för skolan, däribland Universitetsstyrelsen och Rektorsrådet. Mycket av det jobb man gör ligger på en strategisk nivå och förändringar ligger ofta ett par år fram i tiden. Kårordförande är ansiktet utåt för Teknologkåren och representation är en stor del av uppdraget.

Vad krävs av den som utför rollen?

I rollen som Kårordförande är det viktigt att vara organiserad och kunna förmedla Teknologkårens åsikter gentemot universitet. Då arbetet är strategiskt och övergripande är det viktigt att kunna “lite om mycket” och kunna ta fram detaljkunskaper på kort tid för en specifik fråga. Det är viktigt att ha god samarbetsförmåga då man jobbar nära personer i både Ledningsgruppen och Kårstyrelsen. Eftersom du ska leda Teknologkåren är det meriterande att ha erfarenhet av Teknologkårens organisation och ledarskap. Stresstålig, flexibel och förtroendegivande är egenskaper som en Kårordförande bör besitta.

Vice Kårordförande (VO) – Arvoderad

Vad innebär rollen?

Vice Kårordförande (VO), tillsammans med Kårordförande, ansvarar för den dagliga arbetsledningen av Ledningsgruppen för Teknologkåren. I rollen som Vice Kårordförande är du även ansvarig för de avtal som tecknas av Teknologkåren och tillsammans med Teknologkårens Kanslichef förvaltar du organisationens kapital. Du är även en del av Kårstyrelsen, som ansvarar för de strategiska besluten och att förankra de övergripande frågeställningarna och verksamhetsområden som Kårfullmäktige beslutar kring. Utöver detta så leder du kassörsgruppen som utgörs av sektionernas kassörer och stöttar dem i deras arbete. I dina arbetsuppgifter ingår även ansvaret som ägarrepresentant för Kårhusrestaurangen i Luleå AB, ledamot i stiftelsen Seth M. Kempe Stipendiefond samt Stiftelsen Luleå Studentlokaler. Du är huvudkontaktperson mot sektionerna och har möten med Luleå tekniska universitet.

Vad krävs av den som utför rollen?

Då rollen innebär ekonomiskt ansvar för Teknologkåren är det meriterande att ha erfarenhet inom budgetering, men även att tidigare haft ekonomiskt ansvar. Eftersom du tillsammans med Kårordförande ska leda Teknologkåren, är erfarenhet av ledarskap mycket meriterande. Att vara strukturerad och noggrann samt ha en god analytisk förmåga är viktiga egenskaper för en Vice Kårordförande.

Kontakta oss
Kyle
Kyle Drysdale
Kårordförande (KO)
070-686 25 88
Default logo
VAKANT
Vice kårordförande (VAKANT)
---
Är du intresserad av att söka till en post inom presidieenheten?

Låter något av det här som att det vore för dig? Tveka inte att nominera dig själv genom att skicka ett mail till val@teknologkaren.se eller via anmälningsformuläret nedan. Du kan även kontakta nuvarande presidieenhet om du har några frågor angående någon av posterna.

Nominera dig själv eller en vän