Utbildningsenheten

Utbildningsenhetens ordförande (UO) – Arvoderad

Vad innebär rollen?

Utbildningsenhetens ordförande (UO) jobbar med universitetet i frågor rörande utbildningen på en central nivå. Strategiska frågor som inrättande av nya utbildningar, studentmedverkan och kvalitetsäkring av de nuvarande utbildningarna står ofta högst på agendan. Arbetet med specifika utbildningar och institutioner bedrivs via sektionernas utbildningsbevakningssamordnare (UBS), där du har övergripande ansvar och en stödjande roll. Utbildningsenhetens ordförande ansvarar också över programrådsrepresentanterna. Du är även ledamot i Tekniska Fakultetsnämnden där viktiga beslut gällande framtidens utbildning tas.

Vad krävs av den som utför rollen?

I rollen som Utbildningsenhetens ordförande ser vi det som en självklarhet att du har ett brinnande intresse för att förbättra utbildningen för teknologerna vid Luleå tekniska universitet. Du bör även ha tidigare erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor. Som person är det viktigt att du är stresstålig och effektiv, detta eftersom du ofta har många bollar i luften. Då rollen innebär påverkansarbete gentemot universitetet bör du även vara envis, inte rädd att ta för dig samt ha lätt för att framföra dina åsikter. Kunskap om Teknologkårens organisation är meriterande.

Kontakta oss
Hanna
Hanna Trennsby
Utbildningsenhetens ordförande (UO)
070-686 25 83
Är du intresserad av att söka till en post inom utbildningsenheten?

Låter något av det här som att det vore för dig? Tveka inte att nominera dig själv genom att skicka ett mail till val@teknologkaren.se eller via anmälningsformuläret nedan. Du kan även kontakta nuvarande Utbildningsenhetens ordförande om du har några frågor angående posten.

Nominera dig själv eller en vän