Valberedning

Valberedningen – Ideella poster

Vad innebär rollen?

Valberedningen består av fem personer, varav en ska vara en förstaårsstudent. Valberedningens främsta arbetsuppgift är att ge Kårfullmäktige och Kårstyrelsen förslag till nya förtroendevalda. Förslagen grundas framförallt på intervjuer som genomförs med de nominerade. Mandatperioden sträcker sig över hela läsåret, men merparten av arbetet ligger koncentrerat innan Teknologkårens val i mitten av vårterminen. Rollen ger även stor möjlighet till intervjuträning, vilket kan gynna dig inför arbetslivet.

Vad krävs av den som utför rollen?

Som ledamot i valberedningen är det viktigt att kunna känna av och läsa personer, samt att kunna förmedla och stå för sina åsikter. Tidigare erfarenheter inom valberedning och kunskap om Teknologkårens organisation är meriterande, men det är inte ett krav. Som person bör du vara bra på att lyssna, vara organiserad och social.

Kontakta oss
Default logo
Valberedningen
Teknologkårens valberedning
Är du intresserad av att söka till en post inom valberedningen?

Låter något av det här som att det vore för dig? Tveka inte att nominera dig själv genom att skicka ett mail till val@teknologkaren.se eller via anmälningsformuläret nedan. Du kan även kontakta nuvarande valberedning om du har några frågor angående någon av posterna.

Nominera dig själv eller en vän