Aioli
Ingredienser:
- 2 st ägg
- 3 dl rapsolja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk citronjuice
- 1/2 msk worcestershiresås
- 2 krm liquid smoke (valfritt)
- Salt & peppar
Gör så här:
- Börja med att separera ägg gulan och lägg i en skål.
- Pressa vitlök och lägg med äggen
- Börja vispa och samtidigt försiktigt hälla i olja (max 1-2 tsk åt gången och vispa tills oljan är in mixad innan du fortsätter hälla). Fortsätt tills blandningen blivit fast eller önskad konsistens. Mängden olja som behövs varierar
- Om du skulle ha i för mycket olja för snabbt kan blandningen skära sig vilket syns genom att oljan separerar från äggen. Om detta händer börja om från steg 1 med en ny gula men droppa i den skurna blandningen istället för olja och ta det ännu försiktigare.
- När du fått en blandning du är nöjd med blanda i citron, worcestersås, liquid smoke, salt och peppar. Smaka av och justera därefter.