Aioli

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 3 dl rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk citronjuice
  • 1/2 msk worcestershiresås
  • 2 krm liquid smoke (valfritt)
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Börja med att separera ägg gulan och lägg i en skål.
  2. Pressa vitlök och lägg med äggen
  3. Börja vispa och samtidigt försiktigt hälla i olja (max 1-2 tsk åt gången och vispa tills oljan är in mixad innan du fortsätter hälla). Fortsätt tills blandningen blivit fast eller önskad konsistens. Mängden olja som behövs varierar
  4. Om du skulle ha i för mycket olja för snabbt kan blandningen skära sig vilket syns genom att oljan separerar från äggen. Om detta händer börja om från steg 1 med en ny gula men droppa i den skurna blandningen istället för olja och ta det ännu försiktigare.
  5. När du fått en blandning du är nöjd med blanda i citron, worcestersås, liquid smoke, salt och peppar. Smaka av och justera därefter.