Krämig tomatsoppa med Basilikacréme och Grilledcheese macka

Ingredienser:

Tomatsoppa:

  • 4 skivor bacon
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gullök
  • 1 morot
  • 50 g smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 400 g plommontomater
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar

Basilikacréme:

  • 2 dl créme fraîche
  • 1 1/2 msk basilikapesto

Grilled Cheese:

  • Valfitt bröd
  • Ost
  • Smör

Gör så här:

Tomatsoppa:

  1. Skala och hacka vitlök, lök och morot.
  2. Hacka upp bacon och stek det i en kastrull.
  3. Lägg i smör och de hackade grönsakerna.
  4. Stek tills grönsakerna blivit mjuka.
  5. Tillsätt tomatpuré och mjöl, och stek lite till.
  6. Tillsätt krossade tomater, buljong och plommontomater.
  7. Sänk värmen och låt soppan puttra i 30 minuter.
  8. Mixa soppan slät och tillsätt grädden under tiden.
  9. Smaka av med salt och peppar.

Basilikacréme:

  1. Blanda crème fraîche och pesto väl.
  2. Smaka av med salt och peppar enligt eget önskemål.
  3. Servera i eller bredvid soppan.

Grilled Cheese:

  1. Konstruera din macka efter eget önskemål.
  2. Stek den med smör på låg värme i 6-7 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun.