Enkel Laxdröm i Sushi Stil

Ingredienser:

Lax marinad

  • Lax 500g (går att byta mot annan fisk)
  • Soja = 2 msk
  • Mirin = ca 1 1/2 msk
  • Sesamolja 1/2 msk
  • Sötsursås 2 msk

I ungnsformen

  • Vitlökspulver 1/2 msk
  • Nori 2 plattor
  • Ris 6 portioner

Topping

  • Avokado 2 st
  • Gurka 1st
  • Risvinäger 1 msk
  • Sriracha majonnäs
  • Teriyakisås
  • Sesamfrön
  • Vårlök 4st

Gör så här:

  1. Koka ris
  2. Förvärm ugnen till 200°C.
  3. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 2,5 cm stora tärningar.
  4. Blanda tärnad lax med sötsursås, soja, mirin, sesamolja i en mellanstor skål. Lägg åt sidan.
  5. Lägg ut kokt klibbigt ris i en ugnsform och tryck ner det för att skapa en jämn yta.
  6. Lägg ett lager nori ovanpå riset och lägg sedan den marinerade laxen ovanpå. Strö jämnt över vitlökspulver.
  7. Placera ugnsformen i ugnen och baka i 8 minuter. Sätt sedan på grillfunktionen i 3-4 minuter eller tills laxen är tillagad efter eget tycke och börjar karamelliseras.
  8. Ta ut laxgratinet från ugnen och lägg på tärnad avokado och gurka, strö över lite salt och ringla över risvinäger.
  9. Ringla över stark majonnäs och Teriyakisås, avsluta med att strö över sesamfrön och vårlök.