Fläskfilé pasta med gorgonzola

Ingredienser:

  • 700-1000g Fläskfilé (eller annat kött)
  • 2,5 dl Matlagningsgrädde
  • 300g Färskost
  • 150g Gorgonzolaost
  • 3msk Kalvfond
  • 2msk dijonsenap
  • 500g tagliatelle
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Koka vatten, tillsätt salt när vattnet kokat upp
  2. Tärna köttet och stek med smör tills alla bitar har en stekyta
  3. Tillsätt grädde, soja, fond, philadelphiaost och dijonsenap. Låt det sjuda upp
  4. Sänk till medellåg värme, lägg ner hela gorgonzolaosten och låt smälta
  5. Tillsätt salt, peppar och smaka av
  6. Blanda tillsist samman pasta vatten, pastan och såsen

Vid uppvärmning recomenderar jag att blanda i lite olja för att mjuka upp pastasåsen.