Krämig kycklingpasta med vitlök och parmesan

Ingredienser:

  • 600g rå kycklingbröst (120 g/st)
  • 1 msk oregano
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk olivolja
  • 30g steksmör
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1st gullök
  • 2 dl mjölk
  • 60g lätt färskost
  • 30g Parmesanost, riven
  • Svartpeppar,
  • Persilja, fryst eller färsk
  • 5 portioner pasta

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. Blanda oregano, vitlökspulver, spiskummin, paprikapulver och olivolja i en skål. Gnid in blandningen på kycklingbrösten. Stek kycklingen snabbt för att få fin yta.
  3. Placera kycklingen i ugnen i ca 18 minuter tills kycklingen är saftig och genomstekt.
  4. Koka pasta enligt anvisning
  5. Under tiden, på låg till medelvärme, smält smör i en stor stekpanna. Tillsätt hackad vitlök och lök. Låt fräsa tills de är mjuka. Bränn inte vitlöken
  6. Häll i mjölk och tillsätt färskost, riven Parmesan, svartpeppar och persilja. Rör om till en jämn och krämig sås.
  7. Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan. Rör om så att pastan täcks helt av såsen.
  8. Avsluta med att hälla över eventuell kvarvarande sås från stekpannan över pastan.