Krämig kycklingpasta med vitlök och parmesan
Ingredienser:
- 600g rå kycklingbröst (120 g/st)
- 1 msk oregano
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk olivolja
- 30g steksmör
- 4 st vitlöksklyftor
- 1st gullök
- 2 dl mjölk
- 60g lätt färskost
- 30g Parmesanost, riven
- Svartpeppar,
- Persilja, fryst eller färsk
- 5 portioner pasta
Gör så här:
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda oregano, vitlökspulver, spiskummin, paprikapulver och olivolja i en skål. Gnid in blandningen på kycklingbrösten. Stek kycklingen snabbt för att få fin yta.
- Placera kycklingen i ugnen i ca 18 minuter tills kycklingen är saftig och genomstekt.
- Koka pasta enligt anvisning
- Under tiden, på låg till medelvärme, smält smör i en stor stekpanna. Tillsätt hackad vitlök och lök. Låt fräsa tills de är mjuka. Bränn inte vitlöken
- Häll i mjölk och tillsätt färskost, riven Parmesan, svartpeppar och persilja. Rör om till en jämn och krämig sås.
- Tillsätt den kokta pastan till såsen i stekpannan. Rör om så att pastan täcks helt av såsen.
- Avsluta med att hälla över eventuell kvarvarande sås från stekpannan över pastan.