Kyckling Orzo Toppad med Mozzarella och Pesto

Ingredienser:

  • 2 st Rödlök
  • 220 g -tomater, halverade
  • Oregano
  • Vitlökspulver
  • Salt och peppar
  • 300 g Orzo
  • 3 msk Grön pesto
  • 100 g Rucola
  • 400g kycklingbröst
  • 1 st Mozzarella

Gör så här:

  1. Lägg lök och tomater på en ugnsplåt. Krydda med oregano, vitlökspulver, salt och peppar innan du rostar i ugnen på 180°C i 20 minuter.
  2. Koka orzon enligt instruktionerna på paketet under tiden.
  3. Skär kycklingbrösten tvärs över på bredden för att skapa två tunna filéer. Krydda med salt och peppar innan du steker dem i olja. Stek i 2-3 minuter på varje sida, tills kycklingen är genomstekt.
  4. När kycklingen är tillagad, ta ut den från pannan, toppa med mozzarella och baka i ugnen i 5 minuter, tills osten har smält.
  5. Blanda orzo, rostade grönsaker, grön pesto och rucola.
  6. Servera orzon och toppa med kycklingen.