Kyckling Orzo Toppad med Mozzarella och Pesto
Ingredienser:
- 2 st Rödlök
- 220 g -tomater, halverade
- Oregano
- Vitlökspulver
- Salt och peppar
- 300 g Orzo
- 3 msk Grön pesto
- 100 g Rucola
- 400g kycklingbröst
- 1 st Mozzarella
Gör så här:
- Lägg lök och tomater på en ugnsplåt. Krydda med oregano, vitlökspulver, salt och peppar innan du rostar i ugnen på 180°C i 20 minuter.
- Koka orzon enligt instruktionerna på paketet under tiden.
- Skär kycklingbrösten tvärs över på bredden för att skapa två tunna filéer. Krydda med salt och peppar innan du steker dem i olja. Stek i 2-3 minuter på varje sida, tills kycklingen är genomstekt.
- När kycklingen är tillagad, ta ut den från pannan, toppa med mozzarella och baka i ugnen i 5 minuter, tills osten har smält.
- Blanda orzo, rostade grönsaker, grön pesto och rucola.
- Servera orzon och toppa med kycklingen.