Raggmunk med Fläsk

Ingredienser:

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 kg fast potatis
  • Ca 600 g rimmat sidfläsk
  • 3 msk smör
  • 4 morötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 125°C och placera en plåt i den för att hålla maten varm.
  2. Vispa mjölet med hälften av mjölken i en skål tills det blir slätt. Tillsätt resterande mjölk, ägg och salt och vispa till en jämn smet.
  3. Skala och grovriv potatisen. Krama ur vätskan och blanda direkt in den i smeten.
  4. Skär och stek fläsket knaprigt i en stekpanna, flytta sedan över det till plåten i ugnen.
  5. Hetta upp lite av fettet i en stekpanna och klicka ut smeten för att steka raggmunkarna. Stek i omgångar och håll dem varma på plåten i ugnen.
  6. Skala morötterna och grovriv dem.
  7. Servera fläsket med raggmunkarna, morötterna och lingonsylt.