Pad Thai
Ingredienser:
För Pad Thai:
- 3 kycklingfiléer
- 300 gram nudlar/risnudlar
- 2 gula lökar
Pad Thai-sås:
- 1 msk fisksås
- 1 1/2 msk ostronsås
- 1/2 msk kinesisk soja
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk vatten
- Saften av 1 lime
- 1 chilifrukter
- 1 tsk socker
Övrigt:
- 2 1/2 dl groddar
- 2 ägg
- 3 vårlökar (eller purjolök)
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla kycklingen & skiva löken i rejäla klyftor
- Fräs kycklingen & löken i oljan.
- Pad Thai-sås: Blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad vitlök samt finhackad chili.
- Blanda nudlarna, hackad vårlök & groddar.
- Rör ner såsen i nudelblandningen och fräs i ytterligare några minuter.
- Knäck äggen i en skål & vispa lätt innan du blandar ner dem i pannan.
- Låt äggen fräsa under omrörning tills de har stannat till sig.