Pad Thai

Ingredienser:

För Pad Thai:

  • 3 kycklingfiléer
  • 300 gram nudlar/risnudlar
  • 2 gula lökar

Pad Thai-sås:

  • 1 msk fisksås
  • 1 1/2 msk ostronsås
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk vatten
  • Saften av 1 lime
  • 1 chilifrukter
  • 1 tsk socker

Övrigt:

  • 2 1/2 dl groddar
  • 2 ägg 
  • 3 vårlökar (eller purjolök)

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen & skiva löken i rejäla klyftor
  3. Fräs kycklingen & löken i oljan.
  4. Pad Thai-sås: Blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad vitlök samt finhackad chili.
  5. Blanda nudlarna, hackad vårlök & groddar.
  6. Rör ner såsen i nudelblandningen och fräs i ytterligare några minuter.
  7. Knäck äggen i en skål & vispa lätt innan du blandar ner dem i pannan.
  8. Låt äggen fräsa under omrörning tills de har stannat till sig.