Pizzadeg
Ingredienser:
- 850g Mjöl (Pizza mjöl rekommenderas)
- 1st Påse torrjäst (a 14g)
- 550g Vatten fingervarmt
- 17g Salt
- Olja (för skålen)
Gör så här:
- Vispa ihop mjöl och torrjäst i en skål.
- När de torra ingredienserna är jämnt fördelade, tillsätt vatten till skålen och kombinera. Tillsätt sedan salt innan du knådar degen med valfri metod (ca 15min).
- Placera degen i en oljad skål och täck med plastfolie. Låt degen vila i rumstemperatur i 2 timmar. Alternativt, Låt degen vila i kylskåpet i 3-5 dagar (bäst resultat).
- Dela degen i 6 lika stora delar. Forma varje bit till bollar.
- Placera degbollarna på en lätt mjölad plåt.
- Täck och låt jäsa i 1 timme om du gjorde degen samma dag, eller 1 1/2 - 2 timmar om degen är kylskåpskall.
- Mjöla din arbetsyta och degen.
- Börja försiktigt och långsamt sträcka ut degen genom att passera den från knoge till knoge tills den är så tunn som möjligt, i detta fall cirka 30 centimeter bred.
- Sätt ugnen på 220*C med en ungnsplåt i sig. Vänta i fem minuter efter ugnen blivit varm för att plåten ska bli ordentligt varm.
- Mjöla ugns plåten och placera pizzan på den varma plåten. Toppa pizzan med valfria ingredienser. Placer i ugnen och vänta ca 12min.
- Ta ut och njut.