Pizzadeg

Ingredienser:

  • 850g Mjöl (Pizza mjöl rekommenderas)
  • 1st Påse torrjäst (a 14g)
  • 550g Vatten fingervarmt
  • 17g Salt
  • Olja (för skålen)

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjöl och torrjäst i en skål.
  2. När de torra ingredienserna är jämnt fördelade, tillsätt vatten till skålen och kombinera. Tillsätt sedan salt innan du knådar degen med valfri metod (ca 15min).
  3. Placera degen i en oljad skål och täck med plastfolie. Låt degen vila i rumstemperatur i 2 timmar. Alternativt, Låt degen vila i kylskåpet i 3-5 dagar (bäst resultat).
  4. Dela degen i 6 lika stora delar. Forma varje bit till bollar.
  5. Placera degbollarna på en lätt mjölad plåt.
  6. Täck och låt jäsa i 1 timme om du gjorde degen samma dag, eller 1 1/2 - 2 timmar om degen är kylskåpskall.
  7. Mjöla din arbetsyta och degen.
  8. Börja försiktigt och långsamt sträcka ut degen genom att passera den från knoge till knoge tills den är så tunn som möjligt, i detta fall cirka 30 centimeter bred.
  9. Sätt ugnen på 220*C med en ungnsplåt i sig. Vänta i fem minuter efter ugnen blivit varm för att plåten ska bli ordentligt varm.
  10. Mjöla ugns plåten och placera pizzan på den varma plåten. Toppa pizzan med valfria ingredienser. Placer i ugnen och vänta ca 12min.
  11. Ta ut och njut.