Karamelliseradlök pasta

Ingredienser:

  • 4 portioner pasta
  • 4 msk olja
  • 2 msk smör
  • 2 lökar
  • 2 msk sambal oelek
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl pastavatten
  • 4 msk färsk persilja eller fryst
  • 1 msk vitlökspulver
  • Salt & peppar efter smak

Gör så här:

  1. Börja med att på lågvärme tillsätta oljan och smöret. När det har blivit varmt, karamellisera lökarna i minst 20 minuter (rör om ofta).
  2. Koka pasta 3 min kortare än enligt förpackningen, spara 1 dl pastavatten.
  3. Tillsätt sambal oelek och blanda väl. Tillsätt sedan vispgrädden, mjölk, pastavatten och kryddorna. Låt detta sjuda tillsammans i ca 5 minuter innan du lägger i pastan.
  4. Tillsätt pastan, låt den och såsen sjuda tillsammans i 2-3 minuter tills de kombineras väl.
  5. Slutligen, stäng av värmen, tillsätt färsk persilja, servera och njut!