Sociala enheten

Sociala enhetens ordförande (SO) – Arvoderad

Vad innebär rollen?

Sociala enheten har ett brett arbetsområde. Förutom att se till att studenterna har det bra utanför studierna, jobbar sociala enheten även med att se till att den psykosociala och fysiska studiemiljön är tillfredsställande för studenterna. Det är sociala enheten som ansvarar för ex. Nolleperioden och Av4ningen, och inom enheten finns även kontakten med föreningar, sexmästerier och sektionslokaler. Som Sociala enhetens ordförande (SO) handlar ditt jobb om att leda sociala enheten, och arbeta strategiskt i alla frågor som rör studentlivet. Du arbetar mycket genom möten med alla arbetsgrupper och projekt som är igång, och till din hjälp har du en Phaestmästare, som ansvarar för sexmästerierna, och ett Huvudstuderandeskyddsombud, som ansvarar för studiemiljön.

Vad krävs av den som utför rollen?

Förutom ett brinnande intresse för studenters sociala umgänge och välmående bör du ha erfarenhet av att arrangera större evenemang samt ha tidigare varit engagerad inom Teknologkårens sociala verksamhet. Erfarenhet inom ledarskap och projektledning är viktigt då du ska leda bland annat Nolleperiodsgruppen (NPG). Att vara organiserad, stresstålig och påhittig är viktigt för Sociala enhetens ordförande. Eftersom du har många olika arbetsområden är det viktigt att kunna prioritera och vara strukturerad.

Huvudstuderandeskyddsombud (HSSO) – Arvoderad

Vad innebär rollen?

Huvudstuderandeskyddsombudet (HSSO) har det övergripande ansvaret för att driva studiemiljöfrågor. De främsta arbetsuppgifter är att leda Studiemiljökommittén (SMK) samt att delta i möten med Arbetsmiljögruppen och Arbetsmiljökommittén. Rollen innebär även att du deltar i institutitionernas skyddsronder och i mån av tid i möten om kommande och pågående ombyggnationer på universitetet. Du har även i uppgift att rapportera om Studiemiljökommitténs arbete till Kårfullmäktige. Posten tillhör den sociala enheten och är arvoderad.

Vad krävs av den som utför rollen?

Som Huvudstuderandeskyddsombud har du ett stort intresse för att förbättra studiemiljön för studenter vid Luleå tekniska universitet. Som person är du bekväm att leda möten samt har lätt för att framföra dina och andras åsikter, du ser det som en självklarhet att ta allas frågor på allvar. Du är även nyfiken samt har en vilja att utveckla och förbättra, allt för att skapa en så bra studiemiljö som möjligt.

Phaestmästare (Ph) – Ideell post

Vad innebär rollen?

Som Phaestmästare (Ph) är ditt uppdrag bland annat att samordna och stötta upp sexmästerierna vid Luleå tekniska universitet. Phaestmästaren arbetar även mer aktivt med större evenemang och projekt, så som Kårkampen. Posten som Phaestmästare ger en bra insikt i kårens studetikosa arbete då man jobbar väldigt operativt inom sociala enheten.

Vad krävs av den som utför rollen?

Förutom ett brinnande intresse för studenters sociala umgänge bör du ha erfarenhet att arrangera evenemang samt ha tidigare varit engagerad inom Teknologkårens sociala verksamhet. Som person är du bekväm att leda och samordna grupper samt är organiserad. Du är kreativ och nytänkande med en vilja att förbättra och utveckla arrangemangen på skolan.

Kontakta oss
Oscar
Oscar Söderbergh
Sociala enhetens ordförande (SO)
070-686 25 87
Sigrid
Sigrid Holgersson
Huvudstuderandeskyddsombud (HSSO)
073-153 35 57
Default logo
VAKANT
Phaestmästare (Ph)
Är du intresserad av att söka till en post inom den sociala enheten?

Låter något av det här som att det vore för dig? Tveka inte att nominera dig själv genom att skicka ett mail till val@teknologkaren.se eller via anmälningsformuläret nedan. Du kan även kontakta den nuvarande sociala enheten om du har några frågor angående någon av posterna.

Nominera dig själv eller en vän